Peeling için kullanılan maddelerden biri olan aktif kömür ya da bir diğer adıyla aktif karbon, cilt sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunur. Aktif karbon, normal kömürün yüksek ısıya maruz kalması sonucu oluşur. Siyah, ince bir toz formuna getirilir. Bu sayede toz halindeki kömürün içinde küçük boşluklar oluşur. Küçük boşluklar, toksin ve kimyasalların yakalanmasında önemli rol oynar. Ayrıca boşluklu yapısı sayesinde kolay absorbe edilebilir bir özellik kazanır. Aktif karbon, kömürden elde edilmekle birlikte normal kömür ile aynı yapıda değildir.

Aktif karbon cilde olan faydalarının yanında vücutta farklı yararlı etkileri de olan bir maddedir. Zehirlenmelerde, mide ve bağırsaktaki zehirli madde ya da ilacı emerek zehir dozunu azaltmada kullanılır. Sindirim sisteminden kolesterol emilimini azalttığı için kandaki yüksek kolesterol seviyelerini düşürür. Vücudun toksinlerden kurtulmasını sağladığı için de aktif karbon, kronik böbrek hastalarına yardımcı olabilir.

Aktif karbonun peeling için kullanılabilecek maske haline getirilmesi cilt bakımına yeni bir ürün kazandırmıştır. Aktif karbon, bakterileri kendine çekip uzaklaştırma ve ciltteki kirleri temizleme özellikleri sayesinde oldukça etkili bir peeling maddesidir. Karbon peeling ile cilt; derinlemesine temizlenir, pürüzsüzleşir.

Karbon peeling genellikle yüze uygulanan bir işlemdir. Yüz üzerinde olumlu etkileri vardır.

Yüze uygulanan aktif karbon maske ile ciltte bulunan kir, toz, yağ temizlenir. Etkili bir biçimde temizlenen cilt daha parlak görünür.

Aktif karbonun özel boşluklu yapısı sayesinde, maske ciltteki porlara kolayca nüfuz eder. Porlardaki kirin, yağın ve diğer istenmeyen maddelerin temizlenmesine yardımcı olur. Derinlemesine etki eden bu işlem ile porlar sağlıklı ve sıkı kalır. Yüzdeki porların genişlemesini önler.

Karbon peeling uygulamasında kullanılan aktif karbonun pürüzlü kaba yapısı, cildin en üst tabakasındaki ölü hücrelerden kurtulmayı sağlar. Böylece alttaki canlı cilt dokusu ortaya çıkar. Cilt ferahlamış, sağlıklı ve parlak görünür.

Peeling işleminde karbon maskelerinin kullanılması, ciltteki yağ dengesinin korunmasını sağlar. Yağlı, lekelenmeye ve akne oluşumuna yatkın cilt tiplerinde, yağlanmayı önleyici özelliği vardır. Sıcak ve nemli hava gibi yüzde yağlanmayı arttırıcı durumlarda karbon peeling oldukça yararlıdır.

Akne; ölü deri hücreleri, yağ ve bakterinin ciltteki porların içinde birikmesiyle oluşan bir problemdir. Akne oluşumunda yer alan bakteri; kızarıklık, şişme ve beyazlama gibi sivilce etkilerini ortaya çıkarabilir. Karbon peeling, derinlemesine temizleme ve porlarda bakteri gelişimini önleme gibi özellikleri sayesinde akne oluşumunu azaltır, cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Sinek, böcek ısırıkları; ciltte kızarıklığa ve şişliğe yol açabilir. Karbon peeling, ciltteki bu problemlerin giderilmesinde de etkili olabilir.